UPPMÄRKSAMMA


Så himla bra att mitt blogginlägg uppmärksammats! Både på Devotes och MSNs startsidor, Twitter och Facebook.
Här kommenteras det för fullt fortfarande!
Och tack för alla fina mejl och kommentarer jag fått efter att jag skrev detta inlägget, ni är så otroligt fina<3

Det gör mig glad att så många förstår och håller med, samtidigt gör det mig ledsen att se hur många det är som känner igen sig och som också får stå ut med detta.
Till er vill jag bara säga -STÅ PÅ ER! Det är inte okej. Ni är alla hur fina som helst, sålänge ni mår bra och trivs med er själva spelar det ingen roll vad någon annan säger! Glöm aldrig det! <3

Nu håller vi tummarna att fler börjar uppmärksamma detta ämnet och att fler börjar tänka sig för i fortsättningen så att det sker en förändring.
 

SPA


Tänkte berätta lite mer om när jag var på spa för ett par veckor sedan!
Jag var på en 4 timmars spabehandling på Östermalms hudvårdsklinik här i Stockholm. Det var en present jag fick när jag fyllde 20 via Upplevelse.com! Upplevelsen som jag fick heter "Lyxbehandling Special" och i den ingick helkroppsmassage, ansiktsbehandling, pedikyr och manikyr. Något jag verkligen kan rekomendera att man ska unna sig lite oftare! Man mår så bra efteråt! Och ett tips till er som inte vet vad ni ska ge någon i present, kika på Upplevelse.com för där finns massor av roliga upplevelser att ge bort. Det är en väldigt fin "sak" att få!
 

NAGELLACKSSNACK

Jag är en sådan person som känner mig naken utan nagellack. Även om det bara är genomskinligt så ska det finnas där på naglarna.
Jag har provat såå många olika märken, både billiga och dyra och jag tycker det är väldigt svårt att hitta nagellack som är lätta att måla på i 2 lager utan att det blir "klumpigt" eller ett som täcker jättebra redan vid första lagert. Jag har nog köpt hur många som helst som jag bara blivit missnöjd med och sedan aldrig använt.
Jag gillar inte Depend och jag är inget större fan av OPI iheller (har dock bara testat en färg från OPI).
De från H&M och Mavala är helt okej och de från Isadora är bra. Igår bestämde jag mig för att testa Essie och jag blev inte besviken.
Det var lätt att måla på och blev inte för tjockt/klumpigt när man målade på ett extra lager utan det blev ett jämnt och fint resutlat. Färgen jag köpte är från deras vårkollektion och heter "A Crewed interest". Väldigt neutral och fin färg.
Har ni tips på nagellacksmärken som är bra?  

TACK ALLA


En liten tjuvtitt på resultatet från igår.

Alltså, måste börja med att säga att fan vad bra det känns att jag fått så mycket positiv respons på mitt förra inlägg!
Många som erkänner att de aldrig tänkt på det jag tar upp tidigare och många som känner igen sig och själv varit med om liknande saker.

Jag är glad att jag skrev det inlägget och jag hoppas att fler börjar fundera över de sakerna jag nämner och situationerna jag jämför. Jag hoppas att ämnet kommer uppmärksammas mer och mer, att fler börjar berätta om deras upplevelser och att fler börjar säga ifrån att det inte är okej. Tack alla som kommenterat, läst och tänkt efter. ♥

 

Det räcker nu

Jag är precis som många andra väldigt trött på att det pågår en evig debatt om hur man ska se ut, om de så kallade sjuka idealen som hela tiden syns i media och hur överviktiga trakasseras. En sak som verkligen inte har uppmärksammats på alls samma sätt är hur otroligt vanligt det är att normalviktiga och överviktiga människor hackar på folk som är lite för smala och folk som klassas som underviktiga. Själv har jag aldrig i hela mitt liv haft ett så kallat normalt BMI utan jag har alltid klassats som "underviktig". Det vill säga att jag har ett BMI under 19. Det är inte lätt för en smal person som jag att synas i media utan att ständigt bli utsatt för olika påhopp. Väldigt ofta får jag kränkande kommentarer på min blogg som säger att jag är för smal, att jag borde äta, att jag har ätstörningar, att det är personer som jag som bidrar till sjuka ideal och att det delvis är mitt fel att andra svälter sig. Och allt jag gör för att få sådana kommentarer av folk är att lägga upp helt vanliga bilder på mig själv på min blogg. Jag skriver ingenting provocerande om mat, vikt eller utseénde utan jag är bara mig själv. En vanlig och hälsosam tjej.

Av någon anledning tycker många att det är mer okej att hacka på någon som är lite för smal än överviktig. Folk skriver överallt "jag har hellre kurvor och är lite mullig än att se ut som ett benrangel". Och att skriva den meningen är för många helt okej. Men ärligt talat, hade jag skrivit "jag är hellre lite för smal som jag är idag än att se ut som ett fetto" hade jag fått extremt många arga kommentarer om att jag var dum i huvudet och kränkande och att så kan jag ju förfan inte skriva. "Jag är stolt över mina kurvor" kan man läsa lite överallt. Hade jag skrivit "jag är stolt över mina smala ben" hade folk reagerat på ett helt annat sätt. Har ni tänkt på det?

Det är inte bara på nätet jag har fått höra detta utan jag har även i verkligheten fått så otroligt många kommentarer om hur smal jag är. På fester till exempel kan killar som jag aldrig pratat med förut helt ostört komma fram till mig och kommentera hur smal jag är, de flesta med en negativ och kränkande ton. Det har hänt så ofta att jag helt enkelt har vant mig vid det. Ofta nöjer sig folk inte med en kommentar utan fortsätter till exempel med "du borde gå och äta något". Och just jag är en så pass stark person att jag inte kunnat bry mig mindre om deras elaka kommentarer men jag vet att det finns så många andra smala tjejer och killar som hela tiden också utsätts för detta. Min närmsta vän brukar fråga "hur känns det?" efter en sådan situation men även hon har vant sig vid att folk kommenterar min vikt och hon vet att jag inte tar illa upp, men hon frågar ändå för säkerhetsskull. För hon vet att det inte är okej av folk att göra så. Tänk om jag gått fram till en kille på en fest och sagt "fan vad fet du är". Hur hade det låtit? Hur hade det uppfattats?

Och utöver kommentarer som "din ryggrad syns, fan vad äckligt", "ät - du behöver det", "du har kropp som en 15åring" (när jag var 19) och så vidare har det till och med gått så långt att någon till exempel tagit och känt på mina revben mot min vilja, att de gått till sina vänner och sagt "kolla" och att de vänt sig om med en äcklad blick mot mig. Av någon anledning tycker de att det är okej att göra så. Vilket det verkligen inte är.
Sedan vill jag bara tillägga att det är en helt annan sak om folk frågar för att de är oroliga och bara vill kolla att man mår bra, att de bryr sig om en helt enkelt.

När en person som är lite för smal lägger upp en bild på sig själv betyder det inte att den personen hyllar ätstörningar och vill trigga folk till att gå ner i vikt. En för smal person har precis lika stor rätt att lägga upp en bild på sig själv som en normalviktig eller överviktig person har. Det handlar om att vara hälsosam, frisk och att trivas med sig själv och sin egen kropp. Varför kan vi bara inte låta bli att kommentera andras kroppar negativt. Tjocka, "normala" eller smala - vi alla är lika mycket värda och att diskriminera någon annans vikt är aldrig okej.  

PLÅTNINGUtomhusplåtning för Modekungen idag. Har verkligen varit perfekt väder hela dagen, så skönt.
Säger till när resultatet är uppe!  

är det alltid längre kvarFör er som inte redan gjort det, lyssna på Kents nya låt.
Tycker väldigt mycket om den redan. Texten är klockren.
Åh vad jag längtar efter resten av albumet!  

SHORTSIdag gjorde jag om ett par gamla, slitna Cheap Monday jeans till ett par shorts!
Längtar efter shortsväder nu.  

DAGENS KLÄDSEL


Ny tröja från Monki.  

NYTT: FASHIONCORNER


Klicka här för att läsa min senaste artikel på Fashioncorner!
För er som undrar, när jag skriver att jag sitter och skriver artiklar om dagarna så är det exakt sånt här jag pysslar med!
Väldigt roligt måste jag säga. Och godmorgon på er förresten!